Édua Képtára
INDEX
 
RAJZOK/ DRAWINGS
 
KÉPREGÉNY/ COMICS
 
FOTÓK / PHOTOS
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Vendégkönyv/Guestbook
Vendégkönyv/Guestbook : Új hozzászólás
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Idézett hozzászólás:

Kedves Édua, (és azok, akiket érdekel a rajzolás)

nem szeretnék kertelni, csak simán elmondom a véleményemet. Nem a rajzaidat szeretném értékelni, nagyon ügyes munkák, én a tutorial részleget illetném kritikával.

Amit a bevezetőben írsz, az valóban úgy van, a rajzolást nem lehet elsajátítani néhány nap vagy akár év alatt, egy életen át kell tanulni, gyakorolni, fejleszteni. Nagyon fontos, amit írtál, vagyis hogy a rajzolás nem egyszerű időtöltés vagy munka, nem szabad lealacsonyítani egyszerű fizikai elfoglaltsággá, mert a léleknek sokkal nagyobb szerepe van az alkotásnál, mint a tanulható törvényeknek, amiket - elméletileg - bárki megtanulhat.

Az eszközök rész egy kissé hiányos, hiszen számtalan technika van, és mindenki másban jó, ezért kell többféle dolgot is kipróbálni.

Igen, valóban hiányos, sajnos elég szórakozott vagyok, és nem szokott minden egyszerre eszembe jutni. Azért is írtam, hogy az "Eszközök" majd még bővüni fog.

Persze én is grafittal rajzolok a legszívesebben:) , de sok jó dolgot szeretek még, mint a tust, a vízfestést, pasztellt, színes pittkrétát stb.(most azért ezeket írom, mert fanartokról van szó, itt meg annyira nem jöhet szóba a rézkarc meg a linómetszet...).

Azért nem említettem több technikát, mert a Tutorialt NEM rajztanítási célból készítem. De ezt már oda is leírtam egyszer...:( De tisztában vagyok vele, hogy számtalan létezik, amiket felsoroltál, azok közül próbáltam is mindegyiket.(Rézkarc, pitt, pasztel stb.) 

Aki nem járatos a grafitceruzák terén, annak ajánlom:

Édua a vázlatokat 3B ceruzával készíti. Nem akarok túlságosan belefolyni, szóval: a B-s ceruráknak puhább a bele, a H-soknak keményebb, így azokkal csak nagyon halványan szabad rajzolni, mert karcolják a papírt, azt meg már az atyaisten sem tudja kiradírozni onnan:) . A B-sek viszonz puhán fognak. Minél nagyobb a szám a B előtt (sima B-stől 8B-sig lehet), annál puhább, sötétebb, mivel annál több szénpor válik le róla. Vázlathoz valóban a 2B és 3B cerkák a jók, de kidolgozottabbakhoz is elegendőek, akár tónusozáshoz is ( a fény-árnyék jelzéséhez Ö.

A rotring azért jó kontúrrajzhoz, mert vékony hegye van, de tulajdonképpen az általános hegy is 2B-s, szóval egy hegyes ceruza is megteszi helyette.

Mint azt a tutorialban is leírtam, sose jegyeztem meg ezeket a számozásokat a grafitoknál, hogy B, H ,stb. Ha vásárolok egy grafitot,( általában azt a régi jól bevált cseh gyártmányút veszem), ránézésre is látom, melyik a puha, sőt, még az ujjamon is ki szoktam próbálni, biztos ami biztos. Ezen kívül van egy nagyon csúnya szokásom: rágom a ceruzák végét(kivéve a piros színűkét, azok keserűek:P), így a ceruzáimon már első néhány használat után láthatatlanná válik a Hb, 3B... felirat.

De igazad van, mindenképpen PUHA ceruza kell a rajzoláshoz!:) Keményet nem is használok egyáltalán. viszont mindenkit óva intek a csak szénből álló grafitoktól! Úgy törnek, mint a gyík farka!:PPP(Vagy lehet, hogy csak nem kéne olyan állat módjára a papírra nyomni?...)

A szénrajzokhoz valóban akvarellpapírt vagy Ingres-lapot ajánlatos használni ( fonetikusan engré ), amihez viszont nem valami nyerő a sima radír, hanem egy különleges fajtát kell beszerezni, az ún. monopol-radírt. Ha nem rajzolsz szénnel, vagy csak nagyon keveset, akkor is érdemes megvenni, mert a sima grafitot és minden egyebet szintén kiveszi, és nagy előnye, hogy soha nem fogy el:) Ez nem vicc, és nagyon sokáig használható( néhány év alatt viszon annyira sok koszt vesz fel, hogy már nem tud többe, ekkor kell kidobni).

A szénrajzhoz egyáltalán nem használok semmilyen radírt, ha valamit javítani kell, azt lesöpröm papírzsepivel, vagy az ujjammal. szóval lényeg, hogy szénrajznál mindig legyen a közelben vízcsap és szappan...

Egyébként egy jótanács, sóhereknek és csóróknak(mint mondjuk én): mivel az Engrés elég drága, meg lehet csinálni, hogy sima rajzlap felületét átdörzsöljük párszor durva smirglivel-de csak finoman! A kezelés után a lap ugyanolyan jól fogja majd a szenet, mint az Engrés. Persze, a papírpozdorját fújjuk le a lapról, mielőtt rávisszük a rajzot!

Rajzasztalom sajnos nincs, bizonyára könnyebbséget jelent, amiért most nagyon irigyellek:)! Aki még kezdő szinten áll, annak azért nem ajánlom, mert nem valószínű, hogy jobban fejlődik vele mint nélküle.

Khmm...én a rajzasztalt kizárólag a "letisztázásra", vagy ha éppen úgy adódik, animáció rajzolásra használom.

A teljes emberalaknál az arány valóban 7,5-8 fej egy felnőttnél, persze Harryéket már ebben a tekintetben felnőttnek vehetjük:)

Az arcot egy kicsit elemelhetnéd még, mert ami számodra egyértelmű ( szemek elhelyezkedése, távolsába, rövidülése stb.), az nem biztos, hogy másnak is az.

Jajj, ez nem rajziskola! de oké, ha van rá igény, kitérek majd rá

A kézábrázolás nagyon jó:) A legütősebb Cho és Lumpsluck keze, főleg, mert L.-nál nem egy szokványos beállítást választottál. Az ikrek keze is nagyon jó, látszik, hogy nem intézted el egy kézlegyintéssel, amit pedig sokan tesznek...

Köszi! A rajzolást általában komolyan veszem.

A kompozíció viszont nem az igazi. Furcsa, hogy pont ezt a képet választottad. A vázlat igazán sikeres, a jobb oldalon több az alak, és ezt sikeresen ellensúlyoztad Pitonnal és D. méretnövelésével (D. nagyon jó lett!). De a kidolgozott rajzon teljesen szétesett az összhang, az kép elborul, amit D méretének további növelésével és a Lumos felirattal akartál kompenzálni, ami nem igazán sikerült. Voldi kitekint a képből, aminek nem sok értelme van. A borulásra ráadásul még rátettél egy lapáttal, mivel a hiányos jobb olgalt a fehér uralja, Voldit viszont keményen befeketítetted, ami szintén elhúzza az egészet.

Higgy nekem, nagyon zavaró volt ott Piton, a feliratot viszont egyáltalán nem terveztem oda, az csak emlékeztetőként volt a vázlaton:) Hogy érted azt, hogy elborult? fura, én úgy érzem, az az egyik legjobban sikerült képem...

Elemezzem ki a saját rajzomat? DD a jó képviselője, azért is a sok fehér, ami természetesen az ő arcszőrzetéből árad. Voldi viszont a rosszfiú, aki nem tartozik senkihez, azért is nincs szemkontaktusa a nézővel, és DD-hez hasonlóan valóban kitekint a képből, csak éppen az ellenkező irányba. Természetesen sötét az ő háttere, rá már nem terjed ki DD jósága.:PEcetera, ecetera... szóval mindennek van valami jelentősége....

Viszont, bevallom, magam is kissé összecsapottnak érzem a 'kompozíció'-részleget:P

Sokmindent írtam, amiért már biztos utálsz, de mindezt szó nélkül hagytam volna, ha nincs az utolsó részleged:)

Itt elég durva tévedések vannak a manga-stílust illetően. Látom, elég érzékenyen érint, hogy néhányan manga-stílusú alkotónak skatulyáz, pedig bárki, akinek van szeme és megnézi a munkáigdat, az láthatja, hogy erről szó sincs.

Ez nem így van. Direkt azért írtam ki azt, mert sajnos VALÓBAN voltak, akik az animés képeimmel hasonlítgatták össze az olyan képeimet, amiket a SAJÁT stílusomban rajzoltam. Ezért is szedtem le innen, a Gportalos képtáramból az összes anime-fanartomat.

Nem tudom, mennyire vagy jártas a japán rajzművészetben, de a manga nem egyfajta stílus és kész.Ahogy neked megvan a magad stílusa, ugyanúgy a mangakáknak ( mangarajzoló művészek) is megvan a magok KÜLÖNBÖZŐ stílusa. indenki azt hiszi, hogy a manga az a nagyszemű izé és ennyi, pedig rohadtul nem. Merem ajánlani a manga.hu oldalt. Mondjuk, hogy szélsőségesebbet is írjak, érdemes összevetni ezeket a munkákat ( ABC-sorrendben vannak az oldalon, a manga magyarul részleg mögött, szóval nem nehéz megtalálni):

Kuruizaki no Hana

Meitantei Conan

I"s (Aizu)

Princess Paffy and the 40 Thieves

Mononoke Hime

Junai Strip

Sora wa Akai Kawa no Hotori

Shaman King

Ranma 1/2 -Nibun no Ichi-

Ludwig Kakumei

Hellsing

Monster

Kanata Kara

K no Souretsu

Kyuuketsuki to Boku

Dogs

Skyhigh

Ez csak néhány, amit ismerek és általában szeretk is a többezer közül. A stílust bármikor felismerem. Most biztos mindenki azt hiszi, hogy én is mangarajzoló vagyok és azért húztam fel magam, de NEM. Csak engem is idegesít a skatulya meg a tudatlanság.

Amúgy most könnyű lenne rám mondani, hogy mit dumálok, meg szivatom az embereket, lehet, hogy én is csak egy nagyszájú béna vagyok, nem is értek a rajzhoz, szóval elárulom, hogy DE, értek hozzá valamennyit.

Tudom, számtalan stílus létezik a mangán belül és nagyon is elkülöníthetőek.:) Nagyon is otthon vagyok a japán művészetek terén, de mivel ez az oldal nem azzal foglalkozik, nem is volt kedvem ott a Tutorialban részletezni. Akit érdekel, az úgyis rákeres, hogy mi a manga, de nem akartam azokat ezzel untatni, akiket egyáltalán nem érdekel és nem is konyít a témához. Ne haragudj, hogy ezzel felbosszantottalak.

Magam is nagyon régi rajongója vagyok az animéknek, de nem szeretném, ha emiatt elveszne a saját egyéniségem, és ha valaki anime-stílusúnak titulálja a rajzaimat(amiket nem annak szánok), hát azt kikérem magamnak.

A tudatlanság és a skatulyázás engem is bosszant, de el kell fogadnunk, hogy Magyarországon az átlagember(főleg az idősebb, begyöpesedett korosztály) azt hiszi, hogy ami rajzfilm, az kizárólag gyerekeknek szól, és oda se figyel arra, hogy valójában mi is az. A japán rajzfilmeket meg különösen szeretik elitélni, gondolom a DragonBallZ körül kavart vihar miatt, ami annak idején folyt az RTLKlub meg az ORTT közt:P De igen, a felnőttek, akiknek egyébként sosincs semmihez elég idejük, csak elmennek a tévé előtt és annyit látnak, hogy nagy szemű, hosszú lábú hősök agyonverik egymást...talán, ha legalább egy ötpercre leülnének nézni, de neeeem!...basszus, én is felhúztam magam

 Hála az égnek, kezdenek már a normálisabbnak mondható mangák is beszivárogni("nem normális", egyenesen idegesítő pl a Pokémon, Digimon, Wedding Peach...), a minap láttam pl , hogy megjelent a Naruto, Ruronni Kenshin, meg az egyik nagy kedvencem, a Vampire D, magyarul.

Egyébként az általad említettek közül a Ranmát, a Ludwigot, a Hellsinget, az I's-t nagyon szeretem(az I's-t különösképpen, imádom Masakazu Katsura műveit.) 

Ennyi lenne, remélem, azért nem törlöd a bejegyzést. Akinek kérdése van vagy le akar cseszni, csak nyugodtan, alig várom.

Zsófi

Nekem inkább kérésem lenne, mégpedig, hogy légyszives szólj, ha egyéb hiányosságot találsz a Tutorialban, vagy van valami észrevételed(aztán vagy egyetértünk, vagy nem...). Meg említetted, hogy te is értesz a rajzhoz, esetleg megmutatnád néhány művedet? 

Az animés képeimet, ha érdekelnek, megnézheted a http://aedua.deviantart.com oldalon, vagy itt: http://sok-anime.fw.hu ,itt "E-chan" nicknéven vannak kirakva a fanartjaim (DNA, Jubei-chan, Dragon Ball, Sailor Moon, Final Fantasy széria, Dragon Half, Fushigi Yuugi, Slayers, Star Ocean Ex, Video Girl Ai. Vannak, amikhez az ismertetőt is én írtam, de mondjuk az nem lényeg... ). Azokról is írhatnál véleményt, ha van kedved:D(Azt azért vedd figyelembe, hogy vannak köztük antik darabok is, amiket több, mint tíz évvel ezelőtt rajzoltam!)

Szia!  -Édua-

(Bocsi, hogy beleirkáltam az üzidbe,de így biztos nem felejtek ki semmit.)

Bejegyzés:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
  SúgóSúgó
2019.12.14. 21:15
Vendég
Jó az oldal!

2017.11.23. 09:02

Köszönöm szépen! :)


2017.11.22 09:15
Lovag Anatole Hongrois

„ Érdekes, remek művész vagy, gratulálok.

 


2017.11.22. 09:15

Érdekes, remek művész vagy, gratulálok.

 


2016.04.01. 18:30
Kriszti

Végre új fejezet! Végre Earle is visszatért! 

Vladi nagyon ottvolt! Imádom ezt a bunyót! A vázlatok érdekesek, jobb, hogy átírtad végül. Szegény nőcit mindenki molesztálja  (Viszont van valami, ami nem tetszik: a 14-ik oldalon elég csúnya lett a kastély. Még Vladika se ellensúlyozza.) 

És HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!!! Még valaki visszatért!  Igaz, van némi fals érzésem vele kapcsolatban. Ő tényleg AZ, akinek mondja magát? Aki Earle-lel beszélget.

Kicsit más karakternek tűnik a végső változatban a vázlatokban lévőhöz képest. A végleges jobban tetszik, nem olyan kis síró, picsogó liba. Majd ugye

kieszelnek valamit Earllel, hogy kiszabadulhassanak. Hm?  Mert, ugye ki fognak szabadulni? Ugye? UGYE???

De ki hallgatta volna ki őket? És hogyan? Gondolom, olyan halkan beszélgettek, hogy az ajtóban állók ne hallják, amiket mondanak, nem? És mi volt az a "mocsár", amiről Earle beszélt? Csak az esetleges hallgatózókat akarta ezzel szívatni? 

Hettieék jó soká érnek oda. Szegény Earle.( Conradin pedig őstehetség :) Cuki lenne, ha végül ő mentené meg a Világot.

Jó kis fejezet volt, remlem, nem váratsz olan sokat a következővel!

Üdv! 

Kriszti


2015.07.14. 20:33

33. részt pótoltam:

Vladié a főszerep!!!

De kis édes: „Önöknek is hozzak valamit?”

De lehangoló az a bútortörmelék a kikérdező-szobában…

„Mért pont az én példányomat kellett elégetni?” Ki ez a fószer, csípem :D

Visszaszívtam, rühellem.

Oké, már rég nem volt ilyen izgalmas the end, remélem, Vladi szétrúgja a nyűves négyes hátsóját! Nem lesz semmi baja! Engem nem versz át! Tökjös csávó!

Köszi


Válasz:

Én köszi a kommentet! :)

Hát, igen, most Vladinak volt alkalma több oldalát is megcsillogtatni.  ;)

Hűha, nálad gyorsan leeshet egy-egy szereplő népszerűségi indexe :DD 

Nana, ne feledd, hogy kezdtem a történetet 

 


2015.07.14. 20:16

32. fejezetet pótoltam

Igen, a könyvtárosok felismernek könyveket a borítójukról, de csak ha nagyon közkézen forgó könyvről van szó… ezek szerint a suliban ez igen olvasott darab :D

Na, most megleptél! Conradin, te kis drága! Eszembe se jutott, hogy felcsempészi magát a járgányra :)

Bitti! Új kedvenc! Úristen, ez még cukibb, mint a golymók :D

Nagyonédes ez az epizód, és örülök, hogy Conradin fejlődhet.

Dallamnak nevezna a varázslat megidézésének folyamatát, ez mekkora ötlet!

Na, észrevettem itt a piros-felháborodott hozzászólást, és izgulva ugrok a 33. fejezetnek.


2015.07.12. 19:14
Kristinácska

KINYÍRLAAAAK!!!  Mit tettél Vladikával!!!? És Earleeeeel!!!


Válasz:

Ez a legjobb bejegyzésed eddig XD Na, van mostmár kit utálnod? :D


2015.06.27. 23:30

Huhu! Van új fejezet! :D Áááh! Ez nagyon király rész volt!. 
Az első oldalon Sir Earle arckifejezése ékesebb minden szónál XD. Szerintem egész jól kezelte a helyzetet, ő nem olyan, akit hamar megtudnának tőrni! (azért remélem, gyorsan megmentik...és kiderül mi lett a lánnyal a hajóról) Hynes meg milyen csalódott volt a végén. De vajon ki lehet az a Milady?.....van egy olyan érzésem, hogy Hettie-ék úgy is összefutnak vele, szóval hamarosan kiderül. 
Ami pedig a rész második felét illeti, az is remek lett! Vladi úgy játszott a négy tanácsoson,mint egy hangszeren. Azok gyakorlatilag mindent kikotyogtak. A poén a citromos teával nagyon jó volt. Szegény fickót gyakorlatilag szemmel keresztűl döfték a többiek. 

A vége pedig: VLADI!!! NE!!!!!!!   Ezek a szemetek hidegre (vagyis kristályba) tették Vladit!   Valaki gyorsan kerítse elő Madam Ofeliát, vagy akár Susant és mentsék meg bátor kis madarunkat.


Válasz:

Örülök, hogy tetszett! ^^  Köszi a kommentet! 

Hűha... hát, terveztem egy jelenetet a kislánnyal -Abby-, de végül nem tettem bele a történetbe... lényeg, hogy ő Cerberosszal tartott, és úton van Vandau felé, szabadon. :) Lehet, hogy még felhasználom azt a részt.

A Miladyvel nemsoká találkozhatunk :) De előbb majd Vladi szála folytatódik ;)


2015.04.19. 18:43
dubh

A borító rémisztő... balsejtelmes... hátborzongató...

Hettie, hallgass a kis cukifiúra, biztos vagyok benne, hogy később lesz alkalmatok Szőrpipáért menni... AZTAPASZTA! Váááááááá! Nanneeeeeee! MICSINÁLEZAHIBBANTCSAJ! Na, egek, belém tetted az ideget :D Jól van, semmi vész, huhh...

:DDDDDDDDDDDDD Vladimir, a szívtipró! Háháháháááá! Ez jó, akármilyen komoly pofát is vágott Ralph, ezen állati jót röhögtem.

Hú, köszi ezut a harcot. Le van tisztázva: egyértelműen Hettie az erősebb kettejük közül! Okés. Nagyon izgi volt. Csak az idegesít, hogy Hettie egyedül Szőrpipa megmentésére. Ezt nem értem. Miért kell megint szétszakadnia a csapatnak? :(


Válasz:

Le volna tisztázva? :) Vladi valamivel tapasztaltabb harc terén, de ahogy mondta, visszafogta magát. Viszont nem biztos benne, hogy ha komolyan kellene Hettie-vel harcolnia, le tudná-e győzni. .. :P


2015.04.19. 18:28
dubh

Háh, Rinocéosz, ez jó :D  Nem elég nagy seggfej a mandorai hadügyminiszter, hogy őt utáld? :P Jó tudom, nem szerepelt annyit...


2015.04.19. 18:24
dubh

30. fejezet, na ez nagyon tetszett. A borító ígéretes volt, és igen, ez a fejezet nagyon ütött. Főleg a fájting! Szőrpipában mennyi szufla van. Tetszik, hogy használja is a lándzsát/dárdát/szuronyt (mittoménmiez) és nemcsak szurkálódzik vele. Kíváncsi vagyok, kiderül-e az is, hogy honnan ilyen profi, meg az is, miről beszélt a parancsnok. Ja, momdhattam volna, hogy demeglepődtem, hogy a parancsnok is érző emberi lény, de már rég kiderült, hogy szerencsére nem vagy híve a "kétféle lény létezik: jó vagy rossz"-sémának. A pia elkezdte lehámozni a hagymarétegeket a parancsnokról :D (igen, loptam a Shrekből a hasonlatot).

Mi is volt még, várj, megnézem. Jaj, igen, a kapitány meg megzombult :DDDDDD Ez még mindig vicces, ahogy a legénység reagál. Szőrpipa a végén - hihi, remélem, ezzel kapcsolatban lesz még valami kellemetlen jelenet közte és a parancsnok között később... :P És megérkezés Mandoriába, igen. Végre...

Na szóval, függetlenül attól, hogy Vladi méltánytalanul hanyagolva volt, ez egy nagy kedvencem ez az epizód.


Válasz:

Nem lehet mondjuk parfé? Azt mindenki szereti!

Hát, ahogy már írtam, szép lassan fog kibontakozni Earle története, majd meglátjátok! :) *gyorsan meg kéne már írni*

Vladi majd az elkövetkező fejezetekben fog villogni! ;)


2015.04.19. 18:00
dubh

Nnnna, pótolok... Megnéztem, a 28. fejezet volt az utolsó, amihez kommenteltem. Thát jön a 29. fejezet:

Végre Vladi-pótlás! Határozott, elegáns, rátermett, kreatív, úriember, zseniális. Tökéletes.

Mi is volt még, ja igen, Ralph, ahogy meghatottan elsírta magát, szinte vártam :D

Szőrpipa és Abby szövetkeztek, erre nem számítottam!!! Ott izgultam, hogy mi lesz, biztos voltam benne, hogy megszadizol minket, és Abby elmenekül, de Szőrpipa nem.

Az utolsó oldal mindent vitt. De komolyan. Azok a zserelések, azok az arcok és reakcók. Most, hogy előkerestem, megint ugyanúgy röhögcséltem rajta. :D


Válasz:

Nagyon helyes! ^^

Az utolsó oldal a nyomtatott verzióban színes lesz... csak úgy megsúgom :)


2015.04.07. 14:32
Kriszti

Boldog Nyuszit!

Látom van új fejezet, és húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú, Hettie és Vldi. :DDDDDDDD Sokminden nem történt, és mégis! Imádtam ezt a fejezetet! Kivi vagyok, azért, mi lett volna, ha a másik nyer?

Óóó, és az előző fejihez sem írtam! Gomen, no baka...

Mi van Earlelel? (Hogy kell ezt írni??)  Mi volt az a szöveg? Mit csinált? Ne csináld már!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Miért akarják kinyírni egymást a Rinocérosszal? (Bocs, de ezt már nem mossa le magáról XDDD) Amúgy TE miért csinálod ezt? Mire elkezdenék utálni valakit, hirtelen "jófiú" lesz! Kérek egy karaktert, akit szabadon és feltétel nélkül utálhatok!!NA.

Amúgy most jól leálltál a rajzolással. Csak nincs valami baj?

Én meg nem is tudom, mióta nem írtam. 8( 

EMBEREK, ÍRJATOK, ÉS BIZTASSÁTOK A MŰVÉSZNŐT!!! EZ ÉLTETI!!!


Válasz:

Szia!

Köszi, hogy írtál, neked is boldog nyuszit, így utólag :)

Earle most kovászolódik egy darabig, és a története is szép lassan legombolyodik. 

Ne aggódj, lesz kit utálni! ;)

Nincs baj, csak akadályoztatnak itt mindenféle értelmetlen hülyeségekkel. Majd írok erről, ha adsz egy mailcímet. Feltételezem, a citromailed már nem él...

Na pusszancs!

 


2014.06.14. 15:21
dubh

Akkor jelzem, hogy fiatalosra rajzoltad, mert nekem pár évvel fiatalabbnak tűnik :D

Amúgy ezzel lehet, hogy most magamat is leégetem, de Meláknak mániája volt akkoriban, mikor még csak csoporttársak és haverok voltunk, hogy a lányok melléhez és fenekéhez beszélt... :DDDDD

"kicsi neki a... varázsereje" XDXDXD Gonosz! Vladinak mérhetetlen... a képessége!


2014.06.14 00:28
dubh
Hogy maradhatott minden a helyén a föld alatt? Mennyire vannak mélyen ezek, egek ura?!
Vladi milyen jó fejszámoló... (az évszámokon ledöbbentem rendesen, azta) és titkolódzó kis dög! Remélem, nem akarja sokáig visszatartani az infót arról a kijáratról.
"Levegő? Gondolhattam volna" XDXDXDXDXD Hú, de meglepődtem, meg minden! :P :D
Mi az, hogy Hettie kételkedik Vladi varázserejében, hát álljon meg a menet, hogyne van neki! Hátkéremszépen, csak rá kell nézni! Tessék, narancs lett a teszten, ugyehogy!
Jajj, hogy Vladi volt az a mágus, akit Joulissey említett a srácoknak? Dejó!
És Slepinir-re aszondani, hogy vadállat?!?! Hettie most nincs a kedvenc hősnőim között... :D:D:D:D Az az arc! Zseniális vagy Művésznő! :D:D:D: Ez jó, oroszlánszaga van XD
És Hettie-nek ezért nem volt elsőre szimpi Vladi, mert ők a "macska-madár" :D:D:D
Fürödjön meg - én - nem, a lány - azért magára is ráférne :DDDDD
Na, milyen klassz kincsestárat gyűjtött össze már a kislány. Tökjófej! Csípem őt. :D
Dejó ez a jelenet a 18. oldalon :D Hettie most arnyos, rendben, megbocsátok neki.
Ralph-nak jól áll ez a SiriusmegszököttazAzkabanból-külső, és még Hettie sem tud ellenállni neki, simán lebeszélte, csúcs.
Szerelmes csók! XDXDXD Ezt mondjuk nem feltételeztem, hogy kihagyod :D "Puszit puszit" Majdnem én is mondtam :) Háhá, ezt az örömködést, deédesek!
Jajjdejóvége lett, és Vlad milyen aranyos az utolsó oldalon! Szuper! Nagyon tetszett, most kivételesen nem az információáradatnak örültem a legjobban, hanem hogy ilyen pozitív töltete volt az egésznek. Azért az érdekes, mire készül az a barom azon a hajón, mit akar a kislánytól...?
Ja, és szerintem a borítón Conradin idősebbnek látszik, abban a zöld fényben olyan huncut mágustanoncnak tudom elképzelni, aki épp valami rossz fát tesz a tűzre... de hát ő nagyon nem ilyen persze :D
Köszi, most is nagyon jól szórakoztam, nagyon aranyosak voltak most mindannyian, és végre a Hettie-Sleipnir konfliktus is megoldódott, nagyonjó, most elkényeztettél bennünket :D

Válasz:

hát, Hettie-nek nem szoktam háttérinfókat írni. :) De különben is csak cinkelni akarja Vladit, hogy kicsi neki a... varázsereje. :D

Elég mélyen is vannak, meg mágiával védett rejtekhelyen. Olyanban, aminek bírnia kell a gyűrődést.

Szerinted Vladi nem volt szimpi Hettie-nek? Neked szimpi lenne valaki, ha kapásból a melledhez kezdene beszélni? :D

A "kislány" a hajón egyébként idősebb, mint Hettie...


2014.06.14. 00:28
dubh
Hogy maradhatott minden a helyén a föld alatt? Mennyire vannak mélyen ezek, egek ura?!
Vladi milyen jó fejszámoló... (az évszámokon ledöbbentem rendesen, azta) és titkolódzó kis dög! Remélem, nem akarja sokáig visszatartani az infót arról a kijáratról.
"Levegő? Gondolhattam volna" XDXDXDXDXD Hú, de meglepődtem, meg minden! :P :D
Mi az, hogy Hettie kételkedik Vladi varázserejében, hát álljon meg a menet, hogyne van neki! Hátkéremszépen, csak rá kell nézni! Tessék, narancs lett a teszten, ugyehogy!
Jajj, hogy Vladi volt az a mágus, akit Joulissey említett a srácoknak? Dejó!
És Slepinir-re aszondani, hogy vadállat?!?! Hettie most nincs a kedvenc hősnőim között... :D:D:D:D Az az arc! Zseniális vagy Művésznő! :D:D:D: Ez jó, oroszlánszaga van XD
És Hettie-nek ezért nem volt elsőre szimpi Vladi, mert ők a "macska-madár" :D:D:D
Fürödjön meg - én - nem, a lány - azért magára is ráférne :DDDDD
Na, milyen klassz kincsestárat gyűjtött össze már a kislány. Tökjófej! Csípem őt. :D
Dejó ez a jelenet a 18. oldalon :D Hettie most arnyos, rendben, megbocsátok neki.
Ralph-nak jól áll ez a SiriusmegszököttazAzkabanból-külső, és még Hettie sem tud ellenállni neki, simán lebeszélte, csúcs.
Szerelmes csók! XDXDXD Ezt mondjuk nem feltételeztem, hogy kihagyod :D "Puszit puszit" Majdnem én is mondtam :) Háhá, ezt az örömködést, deédesek!
Jajjdejóvége lett, és Vlad milyen aranyos az utolsó oldalon! Szuper! Nagyon tetszett, most kivételesen nem az információáradatnak örültem a legjobban, hanem hogy ilyen pozitív töltete volt az egésznek. Azért az érdekes, mire készül az a barom azon a hajón, mit akar a kislánytól...?
Ja, és szerintem a borítón Conradin idősebbnek látszik, abban a zöld fényben olyan huncut mágustanoncnak tudom elképzelni, aki épp valami rossz fát tesz a tűzre... de hát ő nagyon nem ilyen persze :D
Köszi, most is nagyon jól szórakoztam, nagyon aranyosak voltak most mindannyian, és végre a Hettie-Sleipnir konfliktus is megoldódott, nagyonjó, most elkényeztettél bennünket :D

Válasz:

hát, Hettie-nek nem szoktam háttérinfókat írni. :) De különben is csak cinkelni akarja Vladit, hogy kicsi neki a... varázsereje. :D

Elég mélyen is vannak, meg mágiával védett rejtekhelyen. Olyanban, aminek bírnia kell a gyűrődést.

Szerinted Vladi nem volt szimpi Hettie-nek? Neked szimpi lenne valaki, ha kapásból a melledhez kezdene beszélni? :D

A "kislány" a hajón egyébként idősebb, mint Hettie...


2014.05.03. 00:04
dubh

Na, a középső kettőt még nem volt szerencsém megszemlélni ezelőtt...

A lényeg, hogy az eleje lemaradt :DDDD Bemásolom:
 

"Nagyon pozitív töltettel volt tele az egész, és sok volt benne a móka, megjegyzéseim:
Köszi, hogy kaptunk egy kis infót, nemcsak a helyről, hanem arról is, hogy Vladi mi a nyavajatörést csinált eddig..."

A többit sikeresen bemásoltam az előző alkalommal...


2014.05.02 21:22
dubh

„ Fontossági sorrend megvan: Hettie végre nem sír. Hettie feneke jó. XD    Most egy hétig nem mos kezet…

Oké… Majd megmutatok egy vázlatot… Azután ködlött fel bennem, mikor anno a felkérésedre a meséhez vázlatokat csináltam, valamikor utánna kapartam papírra nemtommármikor… remélem, megtalálom… remélem, nem dobtam ki…

:D:D A kislány honnan húzta elő azt a sütit? A zsebéből? :DDDDDD

Nem szereti a krumplit?!?! Húúú, most akkorát csalódtam.

Kiskanál új felhasználási formája… A Robin Hood-ból tudjuk, hogy fájdalmas vele ölni, mostmeg, hogy nyitja a zárakat…

Fürgeféreg XD  Szivecske van az oldalán... Van az a szivárványt hányó pálcikaember, nmost az illene ide... XD

Milyen hevesen udvarol a kis drága, biztos nagyon magányos…

:D Cuki vége lett!


Válasz:
 

      

 


Válasz:

Amúgy válaszolok már... :D

Igen, a kislánynak van egy nagy zsebe a kötény alatt.

Nem szereti a krumplit, sok benne a keményítő és a szénhidrát. Nagyon egészségtelen. És ha odaég, az egész lakást beteríti fekete korommal... :P

Nem lehet kiskanállal zárat nyitni, de azért biztos ami biztos.

Mutimutimuti a rajzot! 


2014.05.02. 21:22
dubh

Fontossági sorrend megvan: Hettie végre nem sír. Hettie feneke jó. XD    Most egy hétig nem mos kezet…

Oké… Majd megmutatok egy vázlatot… Azután ködlött fel bennem, mikor anno a felkérésedre a meséhez vázlatokat csináltam, valamikor utánna kapartam papírra nemtommármikor… remélem, megtalálom… remélem, nem dobtam ki…

:D:D A kislány honnan húzta elő azt a sütit? A zsebéből? :DDDDDD

Nem szereti a krumplit?!?! Húúú, most akkorát csalódtam.

Kiskanál új felhasználási formája… A Robin Hood-ból tudjuk, hogy fájdalmas vele ölni, mostmeg, hogy nyitja a zárakat…

Fürgeféreg XD  Szivecske van az oldalán... Van az a szivárványt hányó pálcikaember, nmost az illene ide... XD

Milyen hevesen udvarol a kis drága, biztos nagyon magányos…

:D Cuki vége lett!


Válasz:
 

      

 


Válasz:

Amúgy válaszolok már... :D

Igen, a kislánynak van egy nagy zsebe a kötény alatt.

Nem szereti a krumplit, sok benne a keményítő és a szénhidrát. Nagyon egészségtelen. És ha odaég, az egész lakást beteríti fekete korommal... :P

Nem lehet kiskanállal zárat nyitni, de azért biztos ami biztos.

Mutimutimuti a rajzot! 


2014.04.04. 21:19
dubh

Jajjjdejóóóó! Köszi :D


2014.04.03 20:54
dubh

„ Tudom, hogy ne legyek már telhetetlen, de mikor lesz frissítés? :P  Izgulásban vagyok...


Válasz:

Nemsoká! Már finisben vagyok vele ... lassan...! :)


2014.04.03. 20:54
dubh

Tudom, hogy ne legyek már telhetetlen, de mikor lesz frissítés? :P  Izgulásban vagyok...


Válasz:

Nemsoká! Már finisben vagyok vele ... lassan...! :)


2014.03.04. 00:43
dubh

Ez most off, de a hosszú szavakról te jutol eszembe ASD... A világ leghosszabb szava: http://nemkutya.com/like/88968


2014.02.22 20:48
asd

„ Bocsi, keverem a két nyelvet. :( Viszont de, jól írtam a lényeget: ilyen végtelenül hosszú szó legfeljebb a németeknél fordulhat elő. Azt ugyan nem tudom, hogy a szereplőid milyen nyelven beszélnek (MI magyarul olvassuk azt, amit mondanak), de bár nem vagyok nyelvész, úgy sejtem, ennyire hosszú SZÓ ritkán akad egy átlagos nyelvben. Ez ránézésre, hallásra, akármire is MONDAT. Hacsak nem újmagyaros, mint a Mézga-családban... :)

No mindegy, nem ez a lényeg, hanem maga a föld alatti város, a maga összes csodájával, és persze a szereplők, kiemelve a feldühödött Hettie-t. :)


Válasz:

Oké, akkor átírom, ha ennyire szúrja a szemedet. :)


[212-193] [192-173] [172-153] [152-133] [132-113] [112-93] [92-73] [72-53] [52-33] [32-13] [12-1] [Archívum]

 
NAPLÓ
Friss bejegyzések
2010.04.05. 21:29
 
ÜZENETEK/ NOTES
 
INFÓ RÉSZLEG
 
LINKEK/ LINKS
 
NAPTÁR
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?