Édua Képtára
INDEX
 
RAJZOK/ DRAWINGS
 
KÉPREGÉNY/ COMICS
 
FOTÓK / PHOTOS
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Vendégkönyv/Guestbook
2008.02.24. 23:47 Idézet

Jaj, és eddig nem is mondtam, hogy milyen tök jó, hogy csináltál Narnia részleget! Pedig nagyon jó! Remélem, sok-sok kép kerül majd bele! :-)

 

Igyekszem:) Dehát, HP-ból se egy hét alatt lett 300 darab...XD


2008.02.20. 11:24 Idézet

Persze, hogy érdemes! :-) Annyira jó látni őket, és tök jó, hogy most ennyit frissítettél! :-)
A háromfejű lovagban a legjobb a pálca... :-DDDD

Lav-Lav szuper, Narcissa nagyon szép meg kecses meg elegáns! A 8bit poén, de maradjunk a szép rajzoknál :-P
Szóval köszi mindent! :-)

Lina


2008.02.16. 10:02 Idézet

Ez nagyon cool. Pláne az a háromfejü lovagos tetszett. Jó kézügyességed van.


2008.02.09. 22:55 Idézet

Fejet hajtok előtted, drága névrokon. :) A képeid elképesztően jók, gyönyörűen rajzolsz/festesz vagy nem tudom, hogyan csinálod. :D Mindig ledöbbent, hogy egyes emberek mennyire értenek a képekhez - a barátnőm is iszonyú jól rajzol, én meg pálcikaemberezek.  XD Kimondhatatlanul örülök, hogy idetévedtem. Az oldalamra is belinkelem a tiédet, ha nem bánod. :) Óóó, te jó ég, feldobta a napomat ez a találat! XD Bocsi, ha fárasztó vagyok... XD További sok sikert az alkotáshoz. ;)

Cly (V. Édua)

 

Köszi szépen!

Hát, az én napomat meg az ilyen üzenetek tudják feldobni! Komolyan, mikor ilyet találok, akkor gondolok rá, hogy csak érdemes annyi időt beleölni az oldalszerkesztésbe, meg a képek elkészítésébe. Nem mintha nem örömmel tenném!

Köszi mégyegyszer! És köszönöm a linket is!

-(Másik) Édua-


2008.01.18. 10:12 Idézet

Zsófi, én is szívesen megnéztem volna a rajzaidat, kár, hogy nem tudsz mutogatni semmit... :-(
Biztos, hogy fontos mindaz, amiket írtál, de, mivel nem akarok a Tutorial részleg alapján rajzolni, nekem nagyon kielégítő volt Édua mesélése is. Pont alkalmas arra, hogy rácsodálkozzak, mennyire komoly dolog a rajzolás, ha valaki tényleg átgondoltan csinálja. Nekem, aki nem vagyok szakértő, és nem akarok ez alapján rajzolni, sok volt, amiket te fejtegettél, már nem annyira érdekes. Egy nem tanító jellegű tutorialba elég volt annyi, szerintem. Amúgy is azt hiszem, nem nagyon lehet rajzolni tanulni egy honlapról, ahhoz nem árt, ha csinál valamit a tanulni kívánó ember, és kap visszajelzést róla, így viszont kár Éduának azt mondani, hogy miért nem írta meg ezt meg azt is. Nagyon érdekes az is, amennyit megírt. :-)

Lina


2008.01.17. 20:54 Idézet

Hali!Gyaaaaaa....nagy tetszik a Harry Potter-es képregény!!!!Imádnivaló!!!*olvasta a 7-ik kivételével az sszes könyvet,kívülről fújja szinte mindet*

Qinga


2008.01.14. 15:35 Idézet

Örülök, hogyál beleírkált, így én is jobban tudtam követni:)

Amikor azt ítram, h a vak is láthatja, h nem mangarajzoló vagy, az nme ellened irányult, éppen azokellen , akik nme látnak a szemüktől...A mangarésznél csak azért lettem ideges, mert a manga és a saját stílus vegyíthető, csak ezt nem mindenki érzi, és totál elhagyja magát, amikor kipróbál vmi újat, pedig nem kéne, mert akkor fognak az igazán kommersz-száz-ilyen-van-rajzok születni.

Sajnos nekem nincsen scannerem, szóval nem igazán tudok mit megmutogatni...:/

Te hova jártál, melyik művészetibe???

Ez az anime-dolog meg pont így van. A régi, gyermekkorombeli mesék fantasztikusak voltak, és nem rég tudtam megb egy csomó kedvencemről, hogy japán. A maiak meg...igénytelen, kockafejű, idétlen szörnyűségek, ellentétben rengeteg fantasztikus animével. Csak azért nem jöttek még rá erre többen is, mert Mo. ált. a rosszabb animéket nyomja le( tiszta felüdülés az Animax, ami végre mást is nyújt, mint a Digimon és társai...)

Zsófi

 

 Sajnálom, pedig, megnéztem volna a rajzaidat. Csak, igen, tudom, netcaféban szörnyű drága scanneltetés...

A Tömörkény István Művészeti Szakközépiskolába jártam, Szegeden.

Ja, jó az Animax, csak sokszor sokkolnak a magyar szinkronhangok. Anno a pl a Slayerst meg a Trigunt eredeti szinkronnal néztem(angolul feliratozva), és annyira elborzadtam a magyar hangoktól, hogy nem is bírom nézni őket magyarul...nem csak maguk a hangok, hanem ahogy beszélnek, meg egyáltalán a szöveg...sokszor nem is azt mondják, ami az eredetiben volt...na mindegy, nem kell nézni és készXD ...áh,kicsit elkalandoztam...XD
Na, szóval legközelebb óvatosabb leszek a szövegeim megfogalmazásakor.

-Édua-


2008.01.13. 18:07 Idézet

Kedves Édua, (és azok, akiket érdekel a rajzolás)

nem szeretnék kertelni, csak simán elmondom a véleményemet. Nem a rajzaidat szeretném értékelni, nagyon ügyes munkák, én a tutorial részleget illetném kritikával.

Amit a bevezetőben írsz, az valóban úgy van, a rajzolást nem lehet elsajátítani néhány nap vagy akár év alatt, egy életen át kell tanulni, gyakorolni, fejleszteni. Nagyon fontos, amit írtál, vagyis hogy a rajzolás nem egyszerű időtöltés vagy munka, nem szabad lealacsonyítani egyszerű fizikai elfoglaltsággá, mert a léleknek sokkal nagyobb szerepe van az alkotásnál, mint a tanulható törvényeknek, amiket - elméletileg - bárki megtanulhat.

Az eszközök rész egy kissé hiányos, hiszen számtalan technika van, és mindenki másban jó, ezért kell többféle dolgot is kipróbálni.

Igen, valóban hiányos, sajnos elég szórakozott vagyok, és nem szokott minden egyszerre eszembe jutni. Azért is írtam, hogy az "Eszközök" majd még bővüni fog.

Persze én is grafittal rajzolok a legszívesebben:) , de sok jó dolgot szeretek még, mint a tust, a vízfestést, pasztellt, színes pittkrétát stb.(most azért ezeket írom, mert fanartokról van szó, itt meg annyira nem jöhet szóba a rézkarc meg a linómetszet...).

Azért nem említettem több technikát, mert a Tutorialt NEM rajztanítási célból készítem. De ezt már oda is leírtam egyszer...:( De tisztában vagyok vele, hogy számtalan létezik, amiket felsoroltál, azok közül próbáltam is mindegyiket.(Rézkarc, pitt, pasztel stb.) 

Aki nem járatos a grafitceruzák terén, annak ajánlom:

Édua a vázlatokat 3B ceruzával készíti. Nem akarok túlságosan belefolyni, szóval: a B-s ceruráknak puhább a bele, a H-soknak keményebb, így azokkal csak nagyon halványan szabad rajzolni, mert karcolják a papírt, azt meg már az atyaisten sem tudja kiradírozni onnan:) . A B-sek viszonz puhán fognak. Minél nagyobb a szám a B előtt (sima B-stől 8B-sig lehet), annál puhább, sötétebb, mivel annál több szénpor válik le róla. Vázlathoz valóban a 2B és 3B cerkák a jók, de kidolgozottabbakhoz is elegendőek, akár tónusozáshoz is ( a fény-árnyék jelzéséhez Ö.

A rotring azért jó kontúrrajzhoz, mert vékony hegye van, de tulajdonképpen az általános hegy is 2B-s, szóval egy hegyes ceruza is megteszi helyette.

Mint azt a tutorialban is leírtam, sose jegyeztem meg ezeket a számozásokat a grafitoknál, hogy B, H ,stb. Ha vásárolok egy grafitot,( általában azt a régi jól bevált cseh gyártmányút veszem), ránézésre is látom, melyik a puha, sőt, még az ujjamon is ki szoktam próbálni, biztos ami biztos. Ezen kívül van egy nagyon csúnya szokásom: rágom a ceruzák végét(kivéve a piros színűkét, azok keserűek:P), így a ceruzáimon már első néhány használat után láthatatlanná válik a Hb, 3B... felirat.

De igazad van, mindenképpen PUHA ceruza kell a rajzoláshoz!:) Keményet nem is használok egyáltalán. viszont mindenkit óva intek a csak szénből álló grafitoktól! Úgy törnek, mint a gyík farka!:PPP(Vagy lehet, hogy csak nem kéne olyan állat módjára a papírra nyomni?...)

A szénrajzokhoz valóban akvarellpapírt vagy Ingres-lapot ajánlatos használni ( fonetikusan engré ), amihez viszont nem valami nyerő a sima radír, hanem egy különleges fajtát kell beszerezni, az ún. monopol-radírt. Ha nem rajzolsz szénnel, vagy csak nagyon keveset, akkor is érdemes megvenni, mert a sima grafitot és minden egyebet szintén kiveszi, és nagy előnye, hogy soha nem fogy el:) Ez nem vicc, és nagyon sokáig használható( néhány év alatt viszon annyira sok koszt vesz fel, hogy már nem tud többe, ekkor kell kidobni).

A szénrajzhoz egyáltalán nem használok semmilyen radírt, ha valamit javítani kell, azt lesöpröm papírzsepivel, vagy az ujjammal. szóval lényeg, hogy szénrajznál mindig legyen a közelben vízcsap és szappan...

Egyébként egy jótanács, sóhereknek és csóróknak(mint mondjuk én): mivel az Engrés elég drága, meg lehet csinálni, hogy sima rajzlap felületét átdörzsöljük párszor durva smirglivel-de csak finoman! A kezelés után a lap ugyanolyan jól fogja majd a szenet, mint az Engrés. Persze, a papírpozdorját fújjuk le a lapról, mielőtt rávisszük a rajzot!

Rajzasztalom sajnos nincs, bizonyára könnyebbséget jelent, amiért most nagyon irigyellek:)! Aki még kezdő szinten áll, annak azért nem ajánlom, mert nem valószínű, hogy jobban fejlődik vele mint nélküle.

Khmm...én a rajzasztalt kizárólag a "letisztázásra", vagy ha éppen úgy adódik, animáció rajzolásra használom.

A teljes emberalaknál az arány valóban 7,5-8 fej egy felnőttnél, persze Harryéket már ebben a tekintetben felnőttnek vehetjük:)

Az arcot egy kicsit elemelhetnéd még, mert ami számodra egyértelmű ( szemek elhelyezkedése, távolsába, rövidülése stb.), az nem biztos, hogy másnak is az.

Jajj, ez nem rajziskola! de oké, ha van rá igény, kitérek majd rá

A kézábrázolás nagyon jó:) A legütősebb Cho és Lumpsluck keze, főleg, mert L.-nál nem egy szokványos beállítást választottál. Az ikrek keze is nagyon jó, látszik, hogy nem intézted el egy kézlegyintéssel, amit pedig sokan tesznek...

Köszi! A rajzolást általában komolyan veszem.

A kompozíció viszont nem az igazi. Furcsa, hogy pont ezt a képet választottad. A vázlat igazán sikeres, a jobb oldalon több az alak, és ezt sikeresen ellensúlyoztad Pitonnal és D. méretnövelésével (D. nagyon jó lett!). De a kidolgozott rajzon teljesen szétesett az összhang, az kép elborul, amit D méretének további növelésével és a Lumos felirattal akartál kompenzálni, ami nem igazán sikerült. Voldi kitekint a képből, aminek nem sok értelme van. A borulásra ráadásul még rátettél egy lapáttal, mivel a hiányos jobb olgalt a fehér uralja, Voldit viszont keményen befeketítetted, ami szintén elhúzza az egészet.

Higgy nekem, nagyon zavaró volt ott Piton, a feliratot viszont egyáltalán nem terveztem oda, az csak emlékeztetőként volt a vázlaton:) Hogy érted azt, hogy elborult? fura, én úgy érzem, az az egyik legjobban sikerült képem...

Elemezzem ki a saját rajzomat? DD a jó képviselője, azért is a sok fehér, ami természetesen az ő arcszőrzetéből árad. Voldi viszont a rosszfiú, aki nem tartozik senkihez, azért is nincs szemkontaktusa a nézővel, és DD-hez hasonlóan valóban kitekint a képből, csak éppen az ellenkező irányba. Természetesen sötét az ő háttere, rá már nem terjed ki DD jósága.:PEcetera, ecetera... szóval mindennek van valami jelentősége....

Viszont, bevallom, magam is kissé összecsapottnak érzem a 'kompozíció'-részleget:P

Sokmindent írtam, amiért már biztos utálsz, de mindezt szó nélkül hagytam volna, ha nincs az utolsó részleged:)

Itt elég durva tévedések vannak a manga-stílust illetően. Látom, elég érzékenyen érint, hogy néhányan manga-stílusú alkotónak skatulyáz, pedig bárki, akinek van szeme és megnézi a munkáigdat, az láthatja, hogy erről szó sincs.

Ez nem így van. Direkt azért írtam ki azt, mert sajnos VALÓBAN voltak, akik az animés képeimmel hasonlítgatták össze az olyan képeimet, amiket a SAJÁT stílusomban rajzoltam. Ezért is szedtem le innen, a Gportalos képtáramból az összes anime-fanartomat.

Nem tudom, mennyire vagy jártas a japán rajzművészetben, de a manga nem egyfajta stílus és kész.Ahogy neked megvan a magad stílusa, ugyanúgy a mangakáknak ( mangarajzoló művészek) is megvan a magok KÜLÖNBÖZŐ stílusa. indenki azt hiszi, hogy a manga az a nagyszemű izé és ennyi, pedig rohadtul nem. Merem ajánlani a manga.hu oldalt. Mondjuk, hogy szélsőségesebbet is írjak, érdemes összevetni ezeket a munkákat ( ABC-sorrendben vannak az oldalon, a manga magyarul részleg mögött, szóval nem nehéz megtalálni):

Kuruizaki no Hana

Meitantei Conan

I"s (Aizu)

Princess Paffy and the 40 Thieves

Mononoke Hime

Junai Strip

Sora wa Akai Kawa no Hotori

Shaman King

Ranma 1/2 -Nibun no Ichi-

Ludwig Kakumei

Hellsing

Monster

Kanata Kara

K no Souretsu

Kyuuketsuki to Boku

Dogs

Skyhigh

Ez csak néhány, amit ismerek és általában szeretk is a többezer közül. A stílust bármikor felismerem. Most biztos mindenki azt hiszi, hogy én is mangarajzoló vagyok és azért húztam fel magam, de NEM. Csak engem is idegesít a skatulya meg a tudatlanság.

Amúgy most könnyű lenne rám mondani, hogy mit dumálok, meg szivatom az embereket, lehet, hogy én is csak egy nagyszájú béna vagyok, nem is értek a rajzhoz, szóval elárulom, hogy DE, értek hozzá valamennyit.

Tudom, számtalan stílus létezik a mangán belül és nagyon is elkülöníthetőek.:) Nagyon is otthon vagyok a japán művészetek terén, de mivel ez az oldal nem azzal foglalkozik, nem is volt kedvem ott a Tutorialban részletezni. Akit érdekel, az úgyis rákeres, hogy mi a manga, de nem akartam azokat ezzel untatni, akiket egyáltalán nem érdekel és nem is konyít a témához. Ne haragudj, hogy ezzel felbosszantottalak.

Magam is nagyon régi rajongója vagyok az animéknek, de nem szeretném, ha emiatt elveszne a saját egyéniségem, és ha valaki anime-stílusúnak titulálja a rajzaimat(amiket nem annak szánok), hát azt kikérem magamnak.

A tudatlanság és a skatulyázás engem is bosszant, de el kell fogadnunk, hogy Magyarországon az átlagember(főleg az idősebb, begyöpesedett korosztály) azt hiszi, hogy ami rajzfilm, az kizárólag gyerekeknek szól, és oda se figyel arra, hogy valójában mi is az. A japán rajzfilmeket meg különösen szeretik elitélni, gondolom a DragonBallZ körül kavart vihar miatt, ami annak idején folyt az RTLKlub meg az ORTT közt:P De igen, a felnőttek, akiknek egyébként sosincs semmihez elég idejük, csak elmennek a tévé előtt és annyit látnak, hogy nagy szemű, hosszú lábú hősök agyonverik egymást...talán, ha legalább egy ötpercre leülnének nézni, de neeeem!...basszus, én is felhúztam magam

 Hála az égnek, kezdenek már a normálisabbnak mondható mangák is beszivárogni("nem normális", egyenesen idegesítő pl a Pokémon, Digimon, Wedding Peach...), a minap láttam pl , hogy megjelent a Naruto, Ruronni Kenshin, meg az egyik nagy kedvencem, a Vampire D, magyarul.

Egyébként az általad említettek közül a Ranmát, a Ludwigot, a Hellsinget, az I's-t nagyon szeretem(az I's-t különösképpen, imádom Masakazu Katsura műveit.) 

Ennyi lenne, remélem, azért nem törlöd a bejegyzést. Akinek kérdése van vagy le akar cseszni, csak nyugodtan, alig várom.

Zsófi

Nekem inkább kérésem lenne, mégpedig, hogy légyszives szólj, ha egyéb hiányosságot találsz a Tutorialban, vagy van valami észrevételed(aztán vagy egyetértünk, vagy nem...). Meg említetted, hogy te is értesz a rajzhoz, esetleg megmutatnád néhány művedet? 

Az animés képeimet, ha érdekelnek, megnézheted a http://aedua.deviantart.com oldalon, vagy itt: http://sok-anime.fw.hu ,itt "E-chan" nicknéven vannak kirakva a fanartjaim (DNA, Jubei-chan, Dragon Ball, Sailor Moon, Final Fantasy széria, Dragon Half, Fushigi Yuugi, Slayers, Star Ocean Ex, Video Girl Ai. Vannak, amikhez az ismertetőt is én írtam, de mondjuk az nem lényeg... ). Azokról is írhatnál véleményt, ha van kedved:D(Azt azért vedd figyelembe, hogy vannak köztük antik darabok is, amiket több, mint tíz évvel ezelőtt rajzoltam!)

Szia!  -Édua-

(Bocsi, hogy beleirkáltam az üzidbe,de így biztos nem felejtek ki semmit.)


2008.01.12. 23:41 Idézet

Hát, hogy ez a Rena nem néz ki ijesztően, azt mondjuk vitatnám, de ez nem a te hibád... Nem jön be annyira az anime. :-)
Viszont ez az új tutorial nagyon tetszett. Tök jó, hogy felteszel ilyeneket, mert tök érdekesek!

Puszi!
Lina

 

Ja, igen, be is akartam írni, hogy "nem ijesztő,legalábbis azoknak, akik kedvelik az animét...", de aztán úgy gondoltam, hogy, á, úgyse fog senki ilyen megjegyzést tenni:P Legközelebb nem hanyagolom el az ilyet:D


2007.12.26. 01:34 Idézet
Na, derégen jártam már erre...
Kösszeépen a filmajánlót, nagyontetszett! :DD  Írhatnál többet is! Már alig várom, hogy láthassam!

Az a klip - nagyoncsúúúúcs! A dal tényleg gáz, de annyirajó, hogy a Te képeddel indít! :DDDD

Samut és Cathy-t imádom! Szuper vagy! A Kisremus olyan kis szontyolító. L(((((((  Hja, igen, Winky nagyonaranyos lett, kis bájos az arca :DDDD

És örökhála a Tutorial-kupacért!!!!!! De tényleg! Exrajzfaktos ismerősöm se tudja így levezetni nekem... :DDD  És tök jó, hogy te így tükör-megoldással élsz! Mert ugye általában modelleket használnak, meg Boris Vallejo hitvallását követve fényképek segítségét veszik igénybe :DDDD  (ahogy én is...   :P   )  Szóval, nagy ölelés Drága!

dubh

2007.12.20. 10:41 Idézet

Engem kiábrándított Ginny cipőóje... :-D
Nagyon jó volt ez a kis oktatás. És jól megmutatta, hoyg ezt megtanulni nem két perc. Nem csak úgy húzkodod a vonalakat... nagyon tetszik!

Lina


2007.11.16. 10:31 Idézet

Jaj de jó! Nagyon rég frissítettél, de bőven kaptunk most nézegetnivalót! :-)
Kis honvágyas Draco nagyon tetszett! :-)))) És a Remus/Tonks képek is! :-) Gratulálok a motorhoz, szép lett. A trollos jelent is szuper! meg a rivallós is :-DDD
És szurkolok, hogy kapj hóesést ;-)

Lina


[212-193] [192-173] [172-153] [152-133] [132-113] [112-93] [92-73] [72-53] [52-33] [32-13] [12-1] [Archívum]

 
NAPLÓ
Friss bejegyzések
2010.04.05. 21:29
 
ÜZENETEK/ NOTES
 
INFÓ RÉSZLEG
 
LINKEK/ LINKS
 
NAPTÁR
2024. Május
HKSCPSV
29
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 

Hivatalos, hogy jön a Haikyuu!! Gomisuteba no Kessen movie! Magyar nyelvû plakát, magyar feliratos elõzetes!    *****    Todoroki Shoto Fanfiction oldal, nézzetek be és olvassatok! Új Shoto nendoroid blog az oldalon!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött :)    *****    Madarak és fák napjára új mesével vár a Mesetár! Nézz be hozzánk!    *****    Rosta Iván diplomás asztrológus vagyok! Szívesen elkészítem a horoszkópodat, fordúlj hozzám bizalommal. Várom a hívásod!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, egyéb épületek szigetelését kedvezõ áron! Hívjon! 0630/583-3168    *****    Ha te is könyvkiadásban gondolkodsz, ajánlom figyelmedbe az postomat, amiben minden összegyûjtött információt megírtam.    *****    Nyereményjáték! Nyerd meg az éjszakai arckrémet! További információkért és játék szabályért kattints! Nyereményjáték!    *****    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?