Édua Képtára
INDEX
 
RAJZOK/ DRAWINGS
 
KÉPREGÉNY/ COMICS
 
FOTÓK / PHOTOS
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tutorial
Tutorial : Kompozíció

Kompozíció

  2008.01.12. 14:25


Kompozíció az, mikor egy képen több alak is látható, szépen, organizáltan, vagy éppen szanaszét.

Ha kompozíciót készítek, előfordul, hogy rögtön egy jó ötlet jut eszembe, amit rögtön le is skiccelek. De van, hogy több tervet is kihajítok, mire rátalálok az igazira.

Mindkét esetben gyakran még készítés közben, sőt, még az "utolsó pillanatban" is variálom a rajzot!

Először is az első eset:

Ez a kép egy háttérkép pályázatra készült, amibe nagy lelkesedéssel fogtam bele.

Valahogy gyorsan kiforrta magát a rajz:

Eredetileg Lunát is rá akartam suvasztani, de már egyáltalán nem volt hely a számára.

A skicc után nekifogtam, hogy egy-egy szereplőt külön is megrajzoljak( nem szeretem csak úgy vaktában odapakolni az alakokat).

Pár példa:

Mivel zsúfoltnak találtam, szegény Pitont lehagytam a képről. Valahogy nem tudtam vele mit kezdeni. Ezen kívül Voldipapáról is lekerült a csuklya.

Rajzasztal segítségével összeállítottam a végleges beállítást. Egész jó az összhatás, csak majd Dumbledore-t kicsit balra kell tolni:

Mostmár elkészíthettem a letisztázott képet, és mehetett a scanner-be.

 Kis buherálás a színezőprogrammal, és kész is volt az egyik legjobban sikerült képem.J

A végleges verzió ITT látható!

 

***

A másik esetben, mikor kissé nehézkesen találom el a megfelelő összeállítást, tulajdonképpen ugyanígy zajlik a munkamenet, csak több papírt használok el rá.:P

Ilyen nyögve-nyelős volt pl a Tűz Serlegének a borítóképe.

Két elvetett változat:

 

Aztán sikerült a végleges kompozíciót is kisütni:

Az égből potyogó leprikón-aranyakat már lehagytam a végleges változatról.

 

 

 
NAPLÓ
Friss bejegyzések
2010.04.05. 21:29
 
ÜZENETEK/ NOTES
 
INFÓ RÉSZLEG
 
LINKEK/ LINKS
 
NAPTÁR
2023. Február
HKSCPSV
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
01
02
03
04
05
<<   >>
 

Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.    *****    Új twich csatornám, minden érdeklõdõt vár, Fortnite, Warzone gameplayeket streamelve!    *****    Az okkultizmusban és a történelemben számos híres, hírhedt példát találhatunk, de a Rose Harbori vonal nem túl jelentõs.    *****    MOVIE-NIGHT - AJÁNLÓ - filmek, sorozatok - AJÁNLÓ - MOVIE-NIGHT    *****    Az élet egy komédia, ostoba, beteges komédia, ahol bolondok játsszák a szerepeket. - DAVID GEMMELL    *****    Képek,vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Rose Harbor, egy kis város, ami tele van titkokkal. Vajon ki fogja megfejteni õket? Talán éppen Te leszel az!    *****    Kíváncsi vagy az új world of warcraft kiegészítõre?    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod ismerete nagyon sok segítséget nyújt, életed során a döntéseit meghozatalában. Rendeld meg most! Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Új tartalom a Blogomon    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkópod megismerése, nem kíváncsiság, hanem intelligencia kérdése. Keress meg és nézzük meg együtt, én segítek!