Édua Képtára
INDEX
 
RAJZOK/ DRAWINGS
 
KÉPREGÉNY/ COMICS
 
FOTÓK / PHOTOS
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tutorial
Tutorial : Kézrajzok

Kézrajzok

  2007.12.25. 14:20


Sokaknak gondot okoz a kéz rajzolása. Nekem se megy mindig fejből, főleg, ha egy olyan helyzetben akarok kezet, kezeket rajzolni, amilyenben még korábban soha.

Ilyenkor, mivel más modell nem nagyon szokott kéznél lenni(ha-ha, szóvicc...bocs...), nekiállok lerajzolni a saját kezemet, gyakran tükröt is használok ehhez a bonyolult művelethez.

Mielőtt valaki félreértené(már korábban megtette valaki:P): a karaktereimnek NEM a saját kezemet biggyesztem oda a képekre! Csak lerajzolom abban a helyzetben, amilyenre éppen szükségem van, aztán átalakítom úgy, hogy passzoljon az adott emberkéhez(vagy egyébhez). Pl Pitonhoz, vagy Bumfolthoz.

Ezen végül is nincs mit magyarázni, hogy hiteles kezet tudjak rajzolni, meg kell figyelni a részleteket, az arányokat, és ehhez sok tanulmányt el kell készíteni.

Néhány példa:

-Ki a fene gondolná, hogy egy ilyen egyszerű mozdulat gondot okozhat? Egyszerűen képtelen voltam kapásból megrajzolni Tonks kezét, ahogy Remus állát kuszkulja, muszáj volt egy kézvázlatot készíteni.J

(A kész rajz ITT tekinthető meg!)

***

 -A Patil ikrek összekulcsolódó kezei annak idején(mikor ez a rajz készült) igen nagy fejtörést okoztak.:P A kedves családtagjaim sose hajlandók nekem modellkedni, így ezt is egyedül kellett megoldanom.

1. Be kellett állítani egy tükröt, hogy jól lássam a két kezemet.

2. Fejben rögzíteni kellett, hogy is állt egy másodperccel korábban a kezem...hiszen nem tudok egyszerre modellt "állni" magamnak, plusz lerajzolni is, hogy mit látok.:P

Röviden: bele telt egy kis időbe, meg pár istennyilába, mire sikerült a két kezet úgy elkészíteni, ahogy szerettem volna.

A vázlatok:

És a Patil-ikrek feketén-fehéren, és színesben. Azt hiszem, megérte annyit "kínlódni" velük.

Egyébként a későbbiekben is jól jöttek ezek a vázlatok, mert egy másik képhez is fel tudtam használni őket. Meg talán még a jövőben is fel fogom használni.

***

-Egy másik összekulcsolódó kézpár, Cho Chang portréján.

Ezt valahogy gyorsabban és nem olyan nyögve-nyelősen oldottam meg, mint a Patil-kezeket. Talán a korábban szerzett tapasztalatok is besegítettek ebbe.

A teljes portré vázlata és a kontúrok(tollal kihúzva):

IDE kattintva megnézheted a végleges portrét Cho-ról.

 

 ***

-Kicsit lájtosabb beállítás volt, ahogy Lumpsuck éppen egy poharat tart:

 A kész portré Lumpsluckról.

***

 -Végül egy vázlat, egy pálcát tartó kézről:

A vázlat EZEN a képen lévő Hermionénak készült, bár nem igazán látszik...az a két összekulcsolt kéz is ismerős lehet.;D A kép Elanor honlapján(Harry Potter és a Hősök Krónikája) tekinthető meg!

Hát, erről ennyit!

Mindenkinek további kellemes időtöltést kívánok!

 
NAPLÓ
Friss bejegyzések
2010.04.05. 21:29
 
ÜZENETEK/ NOTES
 
INFÓ RÉSZLEG
 
LINKEK/ LINKS
 
NAPTÁR
2023. Március
HKSCPSV
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 

Xtina Hungary - A legnagyobb Christina Aguilera fan site - KATT!    *****    Egy párkapcsolat elõtt, fontos tudni alapvetõ ismereteket a társadról.Ezért fontos a párkapcsolati elemzés. Rendeld meg!    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés, csak 5000 Ft. rendeld meg most és minden kérdésedet, + megbeszéljük!!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól. Keress,szeretettel várlak!Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek értelmezni azt,amit látsz.Várlak az oldalamom    *****    Simonyi ingatlan2023 Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Why do all the monsters come out at night? - click here - Why do all the monsters come out at night?    *****    Why do all the monsters come out at night? - click here - Why do all the monsters come out at night?    *****    Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.