Édua Képtára
INDEX
 
RAJZOK/ DRAWINGS
 
KÉPREGÉNY/ COMICS
 
FOTÓK / PHOTOS
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tutorial
Tutorial : Eszközök

Eszközök

  2007.12.17. 16:45


Érdemes erre kitérni? Mindegy, ártani nem fog...

 • Puha grafitceruza (3B?...ezeket a számokat sose tudtam megjegyezni...):  a vázlatok megrajzolásához, vagy nagyobb rajzokhoz. Minél puhább, annál jobb. Miért is? Mert nem kell rávésni a papírra, hogy jól látszódjon, és utólag könnyebb kiradírozni.
 • Rotring: letisztázott kontúrokhoz.
 • Radír: vázlatokhoz nem használom, viszont ha a letisztázott rajzot elrontom (előfordul:P), akkor muszáj igénybe venni.
 • Monopol-radír (vidéken:"gyurmaradír"): szén- és egyéb rajzok javításához.
 • S-es filc, tűfilc: szintén a letisztázott kontúrokhoz. Az előnye, hogy nem maszatolódik, mint a rotring, viszont nem lehet javítani, ha elrontok valamit.:P
 • Nyomtatópapír: mindenféle rajzhoz. Mivel vékony, az előnye, hogy a rajzasztal több egymásra pakolt nyomtatópapírt is át tud világítani. Na, meg olcsó.:)
 • Rajzlap: festményekhez. Ezekhez sajnos nem jó az olcsó nyomtatópapír, mert az akvarell (vízfesték), és tempera is átáztatja, szóval nem nagyon bírja a festéssel járó strapát.
 • Engrés-papír ("ingré"): szénrajzokhoz használják, ugyanis érdes a felülete és nem pereg le róla a szén. (Én ritkán használom, nem igazán szeretem a szénrajzolást... és elég drága is)
 • Scanner: beszekennelni a rajzokat. A géprevitelt ugyan meg lehet oldani fényképezéssel is, de a scannerrel lehet igazán szép képet létrehozni.(Bár nem hiszem, hogy ezzel bárkinek újat mondtam)
 • Rajzasztal: Na, ezt talán kevesebben ismerik. Ez lényegében egy doboz, aminek üveg a teteje. A dobozban egy villanykörte van, s az üvegre helyezve a villanykörte átvilágítja a (vékonyabb) lapokat. Ennek a segítségével lehet megrajzolni a szép, letisztázott képeket, amik már csak a scannelésre és színezésre várnak. A rajzasztalt a rajzfilmkészítők, képregényrajzolók is használják, fázisrajzok megrajzolásához. (Átvilágításhoz akár az ablakra is lehet ragasztani a lapokat, de olyat is hallottam, hogy valaki a laptopját használta ilyen célra.:))
 • Ecset: Talán mindenki ismeri és használt már életében ecsetet. A festménykészítésen és szobamázoláson kívül sok képregényrajzoló kedvenc eszköze a nagyon vékony, 0-s és 00-s méretű ecset. 
 • Redisztoll: általában szép, kalligrafikus írásnál alkalmazzák. Valamilyen oknál fogva nem túl ismert, pedig személyes tapasztalataim szerint nagyon szépen lehet vele dolgozni, és nem mancsol annyira, amenyire az ember várná.:) Valamint jóval könnyebben kezelhető, mint az ecset.
 • Tinta, tustinta (nem tudom, mi a kettő közt a különbség, de aki tudja, megírhatná nekem.:)): Képregénynél kontúrkihúzáshoz használom. Mivel gyorsan szárad, nem áztatja el a papírt, és kis odafigyeléssel a berendezést se keni össze.:)

Asszem, ennyi. Ha még eszembe jut valami triviális dolog, leírom.

 

 

 
NAPLÓ
Friss bejegyzések
2010.04.05. 21:29
 
ÜZENETEK/ NOTES
 
INFÓ RÉSZLEG
 
LINKEK/ LINKS
 
NAPTÁR
2020. Június
HKSCPSV
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
05
<<   >>
 

"Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...    *****    Horoszkóp megrendelések, asztrológiai és ezoterikus olvasmányok, szoftverek, letöltések. Szeretettel várlak az oldalon!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzéssel + ajándék névmisztikai elemzés júliusban. Rendeld meg most!!!    *****    Szeretnél egy nagyon részletes születési horoszkópot, 3 év elõrejelzéssel, vagy egy párkapcsolati elemzést? Rendeld meg!    *****    Hozd létre a saját Istenedet és légy az Univerzum Ura! Várunk!    *****    IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | IG: @dalszovegforditasok | DALSZÖVEGFORDÍTÁSOK | @dalszovegforditasok    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Egy horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, én segítek értelmezni amit látsz, de a döntés a tiéd!    *****    Születési horoszkóp, elõrejelzés, gyermektervezés,párkapcsolati elemzés,biotérkép készítés diplomás asztrológustól.Itt!