Édua Képtára
INDEX
 
RAJZOK/ DRAWINGS
 
KÉPREGÉNY/ COMICS
 
FOTÓK / PHOTOS
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tutorial
Tutorial : Fanart mások műveiből

Fanart mások műveiből

  2008.01.12. 14:55


Vagyis mások rajzstílusának leutánzása. Van, akinek kicsit negatív szó az "utánzás", de előfordul, hogy az embernek igenis van kedve egy-egy képét valaki másnak a stílusában megrajzolni. Ezen kívül a rajzfilmrajzoló szakmában fontos, hogy a rajzolók(fázisrajzoló, mozdulattervező, stb) ugyanabban a stílusban tudja megrajzolni a figurákat, ahogy azt a figuratervező kitalálta.(Pl a Pindúr Pandúrokban elég furcsán mutatna egy Kisvakond-szerű csehszlovák figura...)

Nagy divat pl az anime-rajzolás, amihez már számtalan gagyibbnál gyagyibb könyvet is kiadtak, "hogyan rajzoljunk mangát" - ürüggyel. Jó kis üzleti fogás, mi?:P (Egyébként a manga és az anime ugyanazt a japán művészeti ágat takarja, azzal a különbséggel, hogy a manga képregény, míg az anime a japán animáció.)

Egyszerűnek tűnik, de ennek se szeretek ész nélkül nekiugrani.

Első példának lássuk Cathyt a Macskafogóból.J

A legjobb, ha megvan videokazettán, vagy DVD-n a film, így meg lehet állítani a képet, mikor az adott figura jelenete van, és lehet róla skicceket rajzolni.

Ha nincs túl sok szín, vagy nincs kedvem a színesceruzákkal vacakolni, egyszerűen ráírom a skiccre, hogy minek milyen színe van(mert ugye, minek tároljam fejben, ha ott a papír?:P)

Cathyvel nem volt sok gond, szinte rögtön eltaláltam a karakterét.J

Igazából csak a pizzás képhez kellett a figuraJ:

Ezt a képet nem géppel, hanem vízfestékkel színeztem ki. Meg is sínylette a scannelést:P...

***

Ha már animéről volt szó, ahhoz is mutatok példát.

DE ATTÓL, HOGY TUDOK ANIME-RAJZOLÓK STÍLUSÁBAN IS RAJZOLNI, LEGYEN SZÍVES, ÉS SENKI NE SKATULYÁZZON BE ANIME RAJZOLÓNAK!!

Tehát, egy karácsonyi rajzpályázatra készített képemhez szükségem volt Rena karakterére a Star Ocean-ből.

Mivel se kazettán, se DVD-n nincs meg az animáció, így állóképekről másoltam. Kerestem olyan képeket, amik leginkább jellemzik a karakterét. 

Őt valahogy nem sikerült elsőre(meg másodikra, meg harmadikra) eltalálni. Talán mert nem kedvelem annyira?...

Na, de miután ezen a nehézségen átküzdöttem magam, a figurát átkonvertáltam egy saját beállításba, meg kapott egy helyes karácsonyi-hangulatú ruhát is:

A szemét körbe kellett rajzolni a letisztázott képen, mert egy tipikus anime-filmben a szemet csak az alsó és felső szempillák mentén húzzák ki. Márpedig a buta színezőprogram valószínűleg nem érti, hogy hol kell a képnek fehérnek maradnia...

A felesleges kontúrokat a szemnél a színezéskor eltüntettem. Mosmár nem is néz ki olyan ijesztően a kiscsajJ:

Még egy fontos dolog! A másolásokat természetesen szabad kézzel, és NEM indigóval, vagy rajzasztal segítségével készítem, hiszen úgy csak egy mechanikus átrajzolás, kopírozás lenne az egész. Semmi értelme nem lenne, mert akkor nem "tanulom meg" az adott karakter jellemzőit.

 

*Cathy és Rena természetesen nem az én tulajdonom, nem pénzszerzési célból rajzoltam le és raktam ki ide őket!*

 
NAPLÓ
Friss bejegyzések
2010.04.05. 21:29
 
ÜZENETEK/ NOTES
 
INFÓ RÉSZLEG
 
LINKEK/ LINKS
 
NAPTÁR
2020. Szeptember
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 

Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...