Édua Képtára
INDEX
 
RAJZOK/ DRAWINGS
 
KÉPREGÉNY/ COMICS
 
FOTÓK / PHOTOS
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tutorial
Tutorial : Kompozíció

Kompozíció

  2008.01.12. 14:25


Kompozíció az, mikor egy képen több alak is látható, szépen, organizáltan, vagy éppen szanaszét.

Ha kompozíciót készítek, előfordul, hogy rögtön egy jó ötlet jut eszembe, amit rögtön le is skiccelek. De van, hogy több tervet is kihajítok, mire rátalálok az igazira.

Mindkét esetben gyakran még készítés közben, sőt, még az "utolsó pillanatban" is variálom a rajzot!

Először is az első eset:

Ez a kép egy háttérkép pályázatra készült, amibe nagy lelkesedéssel fogtam bele.

Valahogy gyorsan kiforrta magát a rajz:

Eredetileg Lunát is rá akartam suvasztani, de már egyáltalán nem volt hely a számára.

A skicc után nekifogtam, hogy egy-egy szereplőt külön is megrajzoljak( nem szeretem csak úgy vaktában odapakolni az alakokat).

Pár példa:

Mivel zsúfoltnak találtam, szegény Pitont lehagytam a képről. Valahogy nem tudtam vele mit kezdeni. Ezen kívül Voldipapáról is lekerült a csuklya.

Rajzasztal segítségével összeállítottam a végleges beállítást. Egész jó az összhatás, csak majd Dumbledore-t kicsit balra kell tolni:

Mostmár elkészíthettem a letisztázott képet, és mehetett a scanner-be.

 Kis buherálás a színezőprogrammal, és kész is volt az egyik legjobban sikerült képem.J

A végleges verzió ITT látható!

 

***

A másik esetben, mikor kissé nehézkesen találom el a megfelelő összeállítást, tulajdonképpen ugyanígy zajlik a munkamenet, csak több papírt használok el rá.:P

Ilyen nyögve-nyelős volt pl a Tűz Serlegének a borítóképe.

Két elvetett változat:

 

Aztán sikerült a végleges kompozíciót is kisütni:

Az égből potyogó leprikón-aranyakat már lehagytam a végleges változatról.

 

 

 
NAPLÓ
Friss bejegyzések
2010.04.05. 21:29
 
ÜZENETEK/ NOTES
 
INFÓ RÉSZLEG
 
LINKEK/ LINKS
 
NAPTÁR
2020. Szeptember
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 

Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...