Édua Képtára
INDEX
 
RAJZOK/ DRAWINGS
 
KÉPREGÉNY/ COMICS
 
FOTÓK / PHOTOS
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tutorial
Tutorial : Kézrajzok

Kézrajzok

  2007.12.25. 14:20


Sokaknak gondot okoz a kéz rajzolása. Nekem se megy mindig fejből, főleg, ha egy olyan helyzetben akarok kezet, kezeket rajzolni, amilyenben még korábban soha.

Ilyenkor, mivel más modell nem nagyon szokott kéznél lenni(ha-ha, szóvicc...bocs...), nekiállok lerajzolni a saját kezemet, gyakran tükröt is használok ehhez a bonyolult művelethez.

Mielőtt valaki félreértené(már korábban megtette valaki:P): a karaktereimnek NEM a saját kezemet biggyesztem oda a képekre! Csak lerajzolom abban a helyzetben, amilyenre éppen szükségem van, aztán átalakítom úgy, hogy passzoljon az adott emberkéhez(vagy egyébhez). Pl Pitonhoz, vagy Bumfolthoz.

Ezen végül is nincs mit magyarázni, hogy hiteles kezet tudjak rajzolni, meg kell figyelni a részleteket, az arányokat, és ehhez sok tanulmányt el kell készíteni.

Néhány példa:

-Ki a fene gondolná, hogy egy ilyen egyszerű mozdulat gondot okozhat? Egyszerűen képtelen voltam kapásból megrajzolni Tonks kezét, ahogy Remus állát kuszkulja, muszáj volt egy kézvázlatot készíteni.J

(A kész rajz ITT tekinthető meg!)

***

 -A Patil ikrek összekulcsolódó kezei annak idején(mikor ez a rajz készült) igen nagy fejtörést okoztak.:P A kedves családtagjaim sose hajlandók nekem modellkedni, így ezt is egyedül kellett megoldanom.

1. Be kellett állítani egy tükröt, hogy jól lássam a két kezemet.

2. Fejben rögzíteni kellett, hogy is állt egy másodperccel korábban a kezem...hiszen nem tudok egyszerre modellt "állni" magamnak, plusz lerajzolni is, hogy mit látok.:P

Röviden: bele telt egy kis időbe, meg pár istennyilába, mire sikerült a két kezet úgy elkészíteni, ahogy szerettem volna.

A vázlatok:

És a Patil-ikrek feketén-fehéren, és színesben. Azt hiszem, megérte annyit "kínlódni" velük.

Egyébként a későbbiekben is jól jöttek ezek a vázlatok, mert egy másik képhez is fel tudtam használni őket. Meg talán még a jövőben is fel fogom használni.

***

-Egy másik összekulcsolódó kézpár, Cho Chang portréján.

Ezt valahogy gyorsabban és nem olyan nyögve-nyelősen oldottam meg, mint a Patil-kezeket. Talán a korábban szerzett tapasztalatok is besegítettek ebbe.

A teljes portré vázlata és a kontúrok(tollal kihúzva):

IDE kattintva megnézheted a végleges portrét Cho-ról.

 

 ***

-Kicsit lájtosabb beállítás volt, ahogy Lumpsuck éppen egy poharat tart:

 A kész portré Lumpsluckról.

***

 -Végül egy vázlat, egy pálcát tartó kézről:

A vázlat EZEN a képen lévő Hermionénak készült, bár nem igazán látszik...az a két összekulcsolt kéz is ismerős lehet.;D A kép Elanor honlapján(Harry Potter és a Hősök Krónikája) tekinthető meg!

Hát, erről ennyit!

Mindenkinek további kellemes időtöltést kívánok!

 
NAPLÓ
Friss bejegyzések
2010.04.05. 21:29
 
ÜZENETEK/ NOTES
 
INFÓ RÉSZLEG
 
LINKEK/ LINKS
 
NAPTÁR
2020. Szeptember
HKSCPSV
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
03
04
<<   >>
 

Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    KÖLTÖZÉS - www.kitfitbefit.hu- Fitness - Életmód - Cikkek- www.kitfitbefit.hu - www.kitfitbefit.hu - www. kitfitbefit.hu    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    Suzanne Collins - Énekesmadarak és kígyók balladája Gyere nézz be! #ÉhezõkViadala #Read&Speak Blog #GyereNézzBe    *****    Mistfall egy csodálatos hely amely elvarázsol játék közben!    *****    Mistfall egy gyönyörû hely amely elvarázsol játék közben!    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Rendeld meg a képleted én segítek értelmezni amit látsz!    *****    Hamarosan megjelenik a Csókfülke címû film második része. Premier: 2020 július 24. Ne maradj le semmilyen információról!    *****    Silhouette in the Darkness - Reménykedni valamiben, majd elveszíteni: az jobban fáj, mintha semmit sem reméltél volna.    *****    Enigma Disease &#8881; Egy háborút már önmagában vívni is nehéz; s megmenteni mindenkit? Tudd: nem lehet...