Édua Képtára
INDEX
 
RAJZOK/ DRAWINGS
 
KÉPREGÉNY/ COMICS
 
FOTÓK / PHOTOS
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Tutorial
Tutorial : Eszközök

Eszközök

  2007.12.17. 16:45


Érdemes erre kitérni? Mindegy, ártani nem fog...

 • Puha grafitceruza (3B?...ezeket a számokat sose tudtam megjegyezni...):  a vázlatok megrajzolásához, vagy nagyobb rajzokhoz. Minél puhább, annál jobb. Miért is? Mert nem kell rávésni a papírra, hogy jól látszódjon, és utólag könnyebb kiradírozni.
 • Rotring: letisztázott kontúrokhoz.
 • Radír: vázlatokhoz nem használom, viszont ha a letisztázott rajzot elrontom (előfordul:P), akkor muszáj igénybe venni.
 • Monopol-radír (vidéken:"gyurmaradír"): szén- és egyéb rajzok javításához.
 • S-es filc, tűfilc: szintén a letisztázott kontúrokhoz. Az előnye, hogy nem maszatolódik, mint a rotring, viszont nem lehet javítani, ha elrontok valamit.:P
 • Nyomtatópapír: mindenféle rajzhoz. Mivel vékony, az előnye, hogy a rajzasztal több egymásra pakolt nyomtatópapírt is át tud világítani. Na, meg olcsó.:)
 • Rajzlap: festményekhez. Ezekhez sajnos nem jó az olcsó nyomtatópapír, mert az akvarell (vízfesték), és tempera is átáztatja, szóval nem nagyon bírja a festéssel járó strapát.
 • Engrés-papír ("ingré"): szénrajzokhoz használják, ugyanis érdes a felülete és nem pereg le róla a szén. (Én ritkán használom, nem igazán szeretem a szénrajzolást... és elég drága is)
 • Scanner: beszekennelni a rajzokat. A géprevitelt ugyan meg lehet oldani fényképezéssel is, de a scannerrel lehet igazán szép képet létrehozni.(Bár nem hiszem, hogy ezzel bárkinek újat mondtam)
 • Rajzasztal: Na, ezt talán kevesebben ismerik. Ez lényegében egy doboz, aminek üveg a teteje. A dobozban egy villanykörte van, s az üvegre helyezve a villanykörte átvilágítja a (vékonyabb) lapokat. Ennek a segítségével lehet megrajzolni a szép, letisztázott képeket, amik már csak a scannelésre és színezésre várnak. A rajzasztalt a rajzfilmkészítők, képregényrajzolók is használják, fázisrajzok megrajzolásához. (Átvilágításhoz akár az ablakra is lehet ragasztani a lapokat, de olyat is hallottam, hogy valaki a laptopját használta ilyen célra.:))
 • Ecset: Talán mindenki ismeri és használt már életében ecsetet. A festménykészítésen és szobamázoláson kívül sok képregényrajzoló kedvenc eszköze a nagyon vékony, 0-s és 00-s méretű ecset. 
 • Redisztoll: általában szép, kalligrafikus írásnál alkalmazzák. Valamilyen oknál fogva nem túl ismert, pedig személyes tapasztalataim szerint nagyon szépen lehet vele dolgozni, és nem mancsol annyira, amenyire az ember várná.:) Valamint jóval könnyebben kezelhető, mint az ecset.
 • Tinta, tustinta (nem tudom, mi a kettő közt a különbség, de aki tudja, megírhatná nekem.:)): Képregénynél kontúrkihúzáshoz használom. Mivel gyorsan szárad, nem áztatja el a papírt, és kis odafigyeléssel a berendezést se keni össze.:)

Asszem, ennyi. Ha még eszembe jut valami triviális dolog, leírom.

 

 

 
NAPLÓ
Friss bejegyzések
2010.04.05. 21:29
 
ÜZENETEK/ NOTES
 
INFÓ RÉSZLEG
 
LINKEK/ LINKS
 
NAPTÁR
2023. Március
HKSCPSV
27
28
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
<<   >>
 

Xtina Hungary - A legnagyobb Christina Aguilera fan site - KATT!    *****    Egy párkapcsolat elõtt, fontos tudni alapvetõ ismereteket a társadról.Ezért fontos a párkapcsolati elemzés. Rendeld meg!    *****    Születési horoszkóp + 3 év elõrejelzés, csak 5000 Ft. rendeld meg most és minden kérdésedet, + megbeszéljük!!!    *****    Részletes személyiség és sors analízis,3 év elõrejelzés diplomás asztrológustól. Keress,szeretettel várlak!Kattints!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    A horoszkóp a lélek tükre,egyszer mindenkinek bele kell néznie. Én segítek értelmezni azt,amit látsz.Várlak az oldalamom    *****    Simonyi ingatlan2023 Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Találd meg álmaid otthonát! Simonyi ingatlan Debrecen    *****    PREKAMBRIUM HUNGARY - Videók, cikkek a tudomány világából. Légy részese te is!    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL **** NE FÉLJ, CSAK HIGYJ! ****RELIGIO-PORTAL    *****    Why do all the monsters come out at night? - click here - Why do all the monsters come out at night?    *****    Why do all the monsters come out at night? - click here - Why do all the monsters come out at night?    *****    Csatlakozz közénk, és légy része fantasy világunknak! - Rose Harbor. egy fórumos szerepjáték a gportal felületén! - RPG    *****    ROSE HARBOR - and i know now that this world will never be enough for me - ROSE HARBOR    *****    Rajz, vers, blog, irka-firka, sztorik, tõlem, bárkinek:)    *****    Várod a karácsonyt? Szeretnél gyorsan ünnepi hangulatba keveredni? Akkor itt a helyed! karacsony.gportal.hu KATT IDE!    *****    Ahhoz, hogy legyõzd a félelmed, rá kell ébredned, hogy nincs menekvés attól, amitõl rettegsz. - David Gemmell    *****    &#8222;Evil will never be countered while good men do nothing.&#8220;    *****    Idegen vagyok. Semmi szükség rá, hogy hazudj vagy tagadj. Csak a barátokkal szemben kell álarcot hordanunk.