Édua Képtára
INDEX
 
RAJZOK/ DRAWINGS
 
KÉPREGÉNY/ COMICS
 
FOTÓK / PHOTOS
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
A munkáimról, az oldalról általában

Az oldal tartalmáról

 

Bár elég sokrétű tárhely, és sok mindenre fel lehet(ne) használni, ezt az oldalt kifejezetten a képeim, és egyéb alkotásaim bemutatására hoztam létre. Nem rajongói (fanart) oldal, nem információs oldal: csak és kizárólag a saját műveim tárhelye. Lehet kommentálni, hozzászólni a dolgokhoz (Vendégkönyvbe vagy akár a lapok alján!), esetleg szavazni a képekre, amik legjobban tetszenek (bár ezt már egy ideje nem igazán figyelem, ugyanis nem látom sok értelmét).

Találhatók itt fanartokat IS, de nem ez a fő profilom. 

Tehát, a főbb tartalmak:

  • Rajzok, minden mennyiségben, több témában és technikával;
  • FanArtok: főleg Harry Potter, One Piece, Final Fantasy, A Titokzatos Aranyvárosok;
  • Képregények: Harry Potter, Utánam Fiúk!(saját alkotás!);
  • Fényképek: természetfotók, városfotók;
  • Fényképek a kézimunkáimról: szobrocskák, ékszerek, falra festett képek
  • Tutorialok: a munkafolyamatok, amik egy-egy művem során alkalmazok. Nem rajziskola, és nem oktatóanyag, csak pár trükk, és módszer bemutatása, amelyeket használok.

 

Az oldal története- akit érdekel

Miért is kezdtem el...?

 

-2005 -ben kezdtem olvasni a Harry Potter sorozatot, majd 2006 nyarától kezdtem rajzolni hozzá illusztrációkat. Tulajdonképpen ez adta az inspirációt, hogy a művészeti iskola elvégzése után- hosszú kihagyással- továbbra is folytassam aktívan az alkotást.

 Mikor pedig évekig tartó hosszas könyörgések után lett végre saját számítógépem, az interneten való böngészések eredményeképp kezdett az igény megérni egy saját honlap iránt. 

És lőn...

-2006  novemberében indítottam a honlapot, hogy legyen egy hely a tömérdek mennyiségű Harry Potter rajzaimnak, s ezeket meg is tudjam osztani a nagyközönséggel. Miután ez a honlap magyar nyelvű, különböző képmegosztókat is igénybe vettem, hogy a külföldiekhez is eljussanak a műveim. (Pl Deviantart, Fanart-central, Smackjeeves stb)

-2007 elején kezdtem digitálisan színezett képeket felpakolni, és ekkor kezdtem el a Harry Potter képregény rajzolását is. 

-2008  tavaszán vettem egy digitális tollat, ami felváltotta a –számomra- nehezen kezelhető egeret. Egyre  jobban belelendültem a digitális rajzolásba, és lassan a HP mánia is alábbhagyott- bár sose múlt el végleg. Kezdtem más műfajok iránt is egyre jobban nyitni. Egy régi hobbim, az anime/manga nézés is visszatért, ahogy a tévében vetítésre kerültek magyarul a japán rajzfilmsorozatok, kezdve a nem túl hosszú életű Inuyashával.

A honlapom pedig egyre szebb lesz, ahogy egyre jobban belejöttem a digitális rajzolásba. Legalábbis úgy látom...

-2010-ben félbehagytam a HP képregény rajzolását, ugyanis egy saját műbe akartam belefogni. Ezt egyre inkább lendítették a sorra megjelenő fantasztikus Korcsmáros Pál képregények- amelyekből szintén nagyon sok grafikai trükköt tanultam. Ezen kívül nagyon sok „új” európai képregényszerzőt „fedeztem fel”, főleg a 20. század eleji-közepi francia szerzőket (Cheret, Uderzo, Groscinny, Swolf, stb), valamint megjelent magyarul Scott McCloud két képregénykötete (A képregény felfedezése, A képregény mestersége), amelyek, szintén nagy segítséget nyújtottak, és nyújtanak a mai napig is. De nem „átallok” mindenből és mindenkitől tanulni, átvenni; felhasználni olyan trükköket, elemeket, amikkel élvezetesebbé tehetem a művemet- kezdve a magyar szerzőktől, az európaiakon és az amerikaiakon át a japán és egyéb távol-keleti művekig.

A majd’ tíz éve érlelődő történetet kb szeptember-október környékén kezdtem felvázolni, majd október 21-én bemutattam az "Utánam, fiúk!" első fejezetét.

Szóval... hamarosan két éve, hogy készítem, most éppen a 15-ik fejezetet készülök bemutatni. Még milyen sok van hátra! 

2012, október 5.

Kérdések

Amiket többször/többen is megkérdeztetek.


-Az arckifejezéseket fejből rajzolod, vagy lenézed valahonnan?
Természetesen fejből rajzolom az arcokat és az arckifejezéseket is. Mivel kisgyerekkorom óta rajzolok, elég tapasztalom van e téren.

Miért szedted le a (régi) animés képeidet?

Egyrészt mert nem vagyok büszke rájuk, azok más emberek képeinek a kopírozásai voltak. Másrészt mert egyesek folyton összehasonlítgatták az anime-rajzaimmal az önálló műveimet.

Az újabb "anime" képeimet az Fanartok Animációkból részlegben megtekinthetitek!

Belinkelhetem az oldalad?

Persze, örülök, ha elnyeri bárkinek a tetszését!

Benne lennél egy linkcserében?

Nem, bocs!

Egyrészt nem akarom teletömni a linktáramat, másrészt általában olyan oldalakat linkelek be, amelyek valamilyen szempontból "különlegesek"  számomra.

DE! Attól, hogy valakinek nem linkelem be az oldalát, nem jelenti azt, hogy az az oldal nem jó!

Miért töröltél linkeket a linkgyűjteményedből?

Mert pár régi oldal megszűnt, így üres webhelyre vezetne a link. Egyéb ok miatt nem szoktam linket törölni.

Honnan szeded a fényképeket az oldalhátterekhez?

Nem szedem sehonnan, azok mind saját fényképek, amiket én készítettem. 

További kérdéseket lehet ide is, vagy a Vendégkönyvbe írni!

 

 

 
NAPLÓ
Friss bejegyzések
2010.04.05. 21:29
 
ÜZENETEK/ NOTES
 
INFÓ RÉSZLEG
 
LINKEK/ LINKS
 
NAPTÁR
2020. Augusztus
HKSCPSV
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
04
05
<<   >>
 

Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...Read&Speak Blog...mert fanatikusan rajongunk a könyvekért...    *****    Részletes személyiség és sors analízis, 25-30 oldalas+3 év elõrejelzés. A megrendelés után a konzultáció ingyenes. Katt!    *****    Nagyon részletes születési, párkapcsolati, fogamzási és gyermektervezési horoszkóp, biotérkép elemzés, itt az oldalon!!!    *****    A Faun és a három Nimfa története - új novella a blogon. :)    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, képek, Underground írások,Sniffanytól.    *****    Cipõ-csizma extra all mix 1650 helyett 495.-Ft/kg - Jelmez 1-2 o. 1400 helyett 990.-Ft/kg 1-2 napos szállítási határidõ    *****    LAMOUR NAPOK -10-40% KEDVEZMÉNNYEL! SZEREZD BE KEDVENC ÁSVÁNY- VAGY DIVATKARKÖTÕIDET, ÉKSZEREIDET! ANGYALI AJÁNDÉKOK...    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei, versei az új blogban:)    *****    MYBOOKCLUB - Könyvismertetõk - MYBOOKCLUB    *****    Halloween mix-ek és Jelmez mix-ek már 500.-Ft/kg-tól 1 zsák 15-18 kg gyors 1-2 napos szállítási határidõ    *****    Sniffany felnõtt meséi, képei és versei a blogon :)    *****    Lilith Megéhezik 4 - Az Apáca Show,a fantasy új epizódja elérhetõ    *****    Felnõtt mesék, különös történetek, némi erotikával fûszerezve. Versek, eszmefuttatások. Underground írások,Sniffanytól.    *****    BLACKPINK NEWS &#8226; Gyere és ismerd meg a világ egyik legismertebb és legnépszerûbb dél-koreai bandját, a BLACKPINK-et!    *****    LEPD MEG MAGAD VAGY SZERETTEDET EGY KÜLÖNLEGES MANDALÁVAL, VAGY ÁSVÁNYÉKSZERREL! RENDELÉS ÜZENETBEN VAGY AZ OLDALON!    *****    Ismerd meg és nézd meg a norvég SKAM címû sorozatot és 7 további remake sorozatát! Naponta friss hírek! SKAM - SKAM    *****    IGAZÁN DÖGÖS ÉS EGYEDI SZERETNÉL LENNI? 10-20% CSAK MA MINDEN ÁSVÁNYKARKÖTÕRE, GYÖNGYKARKÖTÕRE, MEDÁLRA! NÉZD MEG FB-OT!    *****    "Eljött értünk a végzet, s keze nyomán milliók hulltak élettelenül a porba. Félelem bûze áradt szét." - SZEREPJÁTÉK    *****    Angolturi Lerakat - Angol használtruha kereskedés. Gyerek és felnõtt ruhák már 350.-Ft/kg-tól Gyors kiszállítás